krant
Alle artikelen
Strijkijzer

Repareer je strijkijzer in het Repair Café

Geschreven door Repair Café International

De juiste temperatuur en stoomdosis zijn cruciaal om (stoom)strijkijzers goed te laten functioneren. Dit zijn echter ook punten waar ze vaak op stuklopen. Maar er is hoop: in het Repair Café wordt meer dan de helft van de (stoom)strijkijzers gerepareerd!

Lees meer
Kerstlampjes

Kerstlampjes stuk? Repareer ze op tijd!

Geschreven door Repair Café International

De kersttijd komt er weer aan. Hoog tijd om te controleren of jouw kerstverlichting het nog doet! Zo niet, kom dan snel langs in het Repair Café. De kans is groot dat onze vrijwilligers het probleem kunnen vinden én samen met jou kunnen oplossen.

Lees meer
Oranje_klok

Klok kapot? Repair Café repareert!

Geschreven door Repair Café International

Is jouw klok kapot? Kom ermee naar het Repair Café voordat je besluit een nieuwe te kopen. Uurwerken zijn in veel gevallen goed repareerbaar. Dat blijkt uit de RepairMonitor, de online tool waarin Repair Café-reparateurs hun reparatiegegevens bijhouden.

Lees meer
Blauw_stofzuiger

Stofzuiger kapot? Repair Café repareert!

Geschreven door Repair Café International

“Mensen moeten een stofzuiger normaal gebruiken.” Dat is de belangrijkste tip van Ed Maas, reparateur van Repair Café Zaandijk. Aan de stekker trekken, in plaats van aan het snoer, voorkomt al veel problemen. Veel mensen rollen het snoer heel hard uit. Hierdoor gaat het oprolmechanisme of het snoer in de machine snel kapot, en dan ben je verder van huis. Op zo’n moment moet de stofzuiger namelijk uit elkaar. Repair Café-reparateurs zien veel stofzuigers met snoer- en stekkerproblemen. Beide zijn makkelijk te voorkomen.

Lees meer