Klok kapot? Repair Café repareert!

Geschreven door Repair Café International

Uurwerken populair in Repair Café

In de RepairMonitor stonden eind maart 142 reparaties van wekkers, klokken en/of horloges geregistreerd. Daarmee staan uurwerken in de top tien van populaire voorwerpen in het Repair Café. Bij meer dan de helft (78) van de reparaties was het uurwerk aan het eind van het Repair Café weer gemaakt!

In driekwart van de gevallen beoordeelde de reparateur de repareerbaarheid met het rapportcijfer 6 of hoger; een derde kreeg zelfs een 8 of hoger. Dit wijst erop dat klokken over het algemeen goed te repareren zijn.

‘Hij doet het niet meer’

De meest beschreven klacht (47×) over klokken is simpelweg dat ze het niet meer doen. Veelvoorkomende oorzaken zijn dat een klok is gevallen of al oud is. Maar ook slijtage, slecht materiaal of een slechte constructie worden genoemd – en soms een speelse kat. Door al dit soort oorzaken kunnen batterijen leeg raken, en veren, wijzerplaten of wijzers loslaten.

Voor meer veel voorkomende problemen en oplossingen: lees het hele artikel op Repaircafe.org.