Stofzuiger kapot? Repair Café repareert!

Geschreven door Repair Café International

Uit elkaar halen

Het grootste reparatieprobleem bij stofzuigers is dat ze heel moeilijk uit elkaar te halen zijn. Dit komt doordat stofzuigers grotendeels in elkaar geklikt in plaats van geschroefd zijn. Je moet weten waar je druk moet uitoefenen en er breekt gemakkelijk iets af. Reparateurs weten vaak niet waar ze moeten beginnen met openmaken. Volgens Harmen Meijer, Repair Café-reparateur uit Delft, duurt “het openmaken meestal een uur en met de reparatie ben je zo klaar”. Gelukkig zijn er steeds meer demontagefilmpjes op internet te vinden als je op merk en modelnummer zoekt.

De oorzaak van stofzuigerproblemen blijft vaak onduidelijk. In de RepairMonitor, de database waarin Repair Café-reparateurs bijhouden wat ze repareren en hoe, werd bij 16 procent van de stofzuigers genoteerd dat de oorzaak van het defect niet duidelijk was.

Niet echt kapot

Stofzuigers staan in de top 3 van meest aangeboden producten in het Repair Café. Uit de RepairMonitor blijkt dat stofzuigerreparaties kansrijk zijn. Tweederde van de ingevoerde reparaties is geslaagd en 10 procent van de eigenaren kreeg advies in het Repair Café.

Voor reparatietips: lees het hele artikel op Repaircafe.org.

Deze website maakt gebruik van cookies.

Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het verwerken van de informatie door derden op de wijze en voor de doeleinden zoals in onze privacy voorwaarden omschreven.