Recycle coach 

Data wissen van slimme apparaten?


Je wilt je smartphone of laptop inleveren, maar wat gebeurd er met alle gegevens die erop staan? Hoe kun je grondig je data wissen? Data vernietig je niet door simpel op de 'Delete' knop te drukken. Als je zeker weet dat je alle data hebt verwijderd van je elektronische apparaten, dan kun je oude apparaten inleveren.
Telefoon met factory reset

Zo wis je data van je mobiel of tablet voordat je ze inlevert!

Ben je aan het opruimen en kom je oude smartphones of tablets tegen? Dan is het slim om ze te wissen voordat je deze verkoopt, weggeeft of inlevert. Dat geeft je de zekerheid dat je privacy gewaarborgd is. De consumentenbond heeft hiervoor alles op een rij gezet.

Zo wis je een smartphone of tablet

Zo wis je je laptop

Ga je je laptop inleveren? Vergeet dan niet je data te wissen! De consumentenbond heeft voor laptops een kant en klaar stappenplan om data te wissen.

Zo wis je een laptop

Jekko, je eigen e-waste inzamelstation voor thuis

Zorg voor een inzamelstation thuis

Dat ruimt op! In de Jekko kun je kleine elektrische apparaten, spaarlampen en batterijen bewaren om daarna in te leveren voor recycling. De Jekko is gratis. Je kunt ook zelf een krat, mand of doos gebruiken om dit soort spullen op te sparen. 

Inzamelbox voor thuis

Lampen in een boodschappentas in een winkelwagentje om in te leveren

Stop je kleine apparaat of lamp alvast in je boodschappentas

Zo is het direct opgeruimd en vergeet je het niet mee te nemen.

Inleverpunten op de kaart

Data gewist? Lever in!

Bij meer dan 7.000 winkels kun je afgedankte kleine elektrische apparaten inleveren, zonder een nieuw product te hoeven kopen.

Inzamelresultaten 2018

Wecycle heeft in 2018 onderstaande resultaten geboekt met de inzameling van elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

105,500,000.0

kg

Totaal ingezamelde apparaten en lampen in 2018

95.0

%

Nieuwe grondstoffen en energieterugwinning in 2018

294,000,000.0

kg

Vermeden CO₂-uitstoot in 2018

Deze website maakt gebruik van cookies.

Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het verwerken van de informatie door derden op de wijze en voor de doeleinden zoals in onze privacy voorwaarden omschreven.