Data Wissen

Data wissen van slimme apparaten?


Je wilt je smartphone of laptop inleveren, maar wat gebeurt er met alle data die erop staat? Hoe kun je grondig je data wissen? Data vernietig je niet door simpel op de 'Delete' knop te drukken. Wecycle adviseert je eerst alle data van je elektronische apparaat te verwijderen. Als je zeker weet dat je alle data hebt verwijderd van je elektronische apparaten, dan kun je oude apparaten inleveren.

Zo wis je data van je mobiel of tablet voordat je ze inlevert!

Ben je aan het opruimen en kom je oude smartphones of tablets tegen? Dan is het slim om ze te wissen voordat je deze verkoopt, weggeeft of inlevert. Dat geeft je de zekerheid dat je privacy gewaarborgd is. Wecycle heeft de manier waarop je de data kunt wissen van enkele van de meest gangbare besturingssystemen op een rij gezet.

Smartphone wissen
Smartphone (2)

Zo wis je je laptop

Ga je je laptop inleveren? Vergeet dan niet je data te wissen! De consumentenbond heeft voor laptops een kant en klaar stappenplan om data te wissen.

Zo wis je een laptop
Laptop Data Wissen

Zorg voor een inzamelstation thuis

Dat ruimt op! In de Jekko kun je kleine elektrische apparaten, spaarlampen en batterijen bewaren om daarna in te leveren voor recycling. De Jekko is gratis. Je kunt ook zelf een krat, mand of doos gebruiken om dit soort spullen op te sparen. 

Inzamelbox voor thuis
Jekko Voor Thuis (1) (1)

Data gewist? Lever in!

Bij meer dan 7.000 winkels kun je afgedankte kleine elektrische apparaten inleveren, zonder een nieuw product te hoeven kopen.

Vind inleverpunt
Inleverpunten

Inzamelresultaten 2020

Wecycle heeft in 2020 onderstaande resultaten geboekt met de inzameling van elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

 

Icon Apparatuur Min

kg

Totaal ingezamelde apparaten en lampen in 2020

Icon Recycling Min

%

Nieuwe grondstoffen en energieterugwinning in 2020

Icon Transport Min

kg

Vermeden CO₂-uitstoot in 2020