Recycle coach 

Vergeet niet je oude apparaat mee te nemen!

Je kunt oude elektrische apparaten inleveren bij de winkel waar je een nieuw, soortgelijk apparaat koopt. Dit is de oud-voor-nieuw regeling. De oud-voor-nieuw regeling geldt ook voor je online bestelde producten die bij je thuis of een ophaalpunt worden bezorgd. Dan kun je het oude apparaat direct meegeven met de bezorger of bij het ophaalpunt afgeven.

Soms kunnen bezorgdiensten, vervoerders en ophaalpunten niet direct je oude elektrische apparaten meenemen. Er zijn verschillende mogelijkheden om je oude apparaat in te leveren.

“Tijdens het poetsen is mijn stofzuiger kapot gegaan. Ik ging naar de winkel om een nieuwe te kopen en heb daar meteen mijn oude stofzuiger kunnen recyclen. Zo hebben anderen er ook nog wat aan.”

“Mijn televisie was echt aan vervanging toe. Toen kwam ik erachter dat je een nieuwe kunt krijgen door mijn oude om te ruilen. Dit heb ik meteen gedaan. Wat een top vorm van recycling!”

Schoon inleveren

Ga je artikelen inleveren? Lever deze dan schoon in! Haal bijvoorbeeld de stofzuigerzakken uit het apparaat en het vet uit de friteuse. Lukt het niet? Ga dan naar de gemeente (milieustraat) of kringloopwinkel.

Meer over inleveren

Inleverpunten op de kaart

Vind jouw inleverpunt

Bij meer dan 7.000 winkels kun je afgedankte kleine elektrische apparaten inleveren, zonder een nieuw product te hoeven kopen.

Vind inleverpunt in de buurt

Inzamelresultaten 2020

Wecycle heeft in 2020 onderstaande resultaten geboekt met de inzameling van elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

125,500,000.0

kg

Totaal ingezamelde apparaten en lampen in 2020

99.0

%

Nieuwe grondstoffen en energieterugwinning in 2020

395,000.0

kg

Vermeden CO₂-uitstoot in 2020