23071681 R A OUD VOOR NIEUW APPARATEN 3 10 1

Repareren

Heb je een elektrisch apparaat met wat gebreken maar wat gerust nog enkele jaren energiezuinig mee kan gaan? Laat het repareren bij een Repair Café in jouw regio of door een erkend reparatiebedrijf.

Apparaat kapot? Geef het een tweede leven!

Je hebt er vast wel één of meerdere in huis: een kapot apparaat. Maar wat is er dan precies stuk aan? En waarschijnlijk vraag je jezelf ook af of het de moeite waard is om te laten repareren. Gelukkig staan experts klaar om je daarbij te helpen. Wie weet maak je binnenkort weer gebruik van je apparaat, nu in vernieuwde staat. Ook dit is een vorm van wecyclen!

Hoe kan ik mijn Het beste

Zo gefixt bij jou in de buurt

Zelfs als je twee linkerhanden hebt, kun je je apparaat repareren. In het Repair Café in jouw regio staan ze klaar om samen met jouw je apparaat een tweede leven te geven!

Kan jouw apparaat niet worden gerepareerd? Dan halen wij het op bij het Repair Café en gebruiken het voor grondstoffen voor nieuwe producten.

Vind een repair cafe
Repaircafe (1)

Reparatie door erkend bedrijf

Reparatie via een erkend bedrijf heeft voordelen: officiële monteurs, originele onderdelen en garantie. Bedrijven met het 'Erkend Elektrotechnisch Reparatiebedrijf'-label zijn betrouwbaar, helder in voorwaarden, deskundig, en bieden goede service.

Vind een erkend reparatiebedrijf bij jou in de buurt op de website van Techniek Nederland.

Vind een reparatiebedrijf
Laten Repareren (1) (1)

Is je apparaat een energievreter?

Voordat je jouw apparaat laat repareren is het belangrijk om te checken hoe energiezuinig je apparaat is. Het repareren van een energievreter is alles behalve goed voor het milieu en je portemonnee. Oude koelkasten en wasdrogers zijn een paar goede voorbeelden van energievreters. Benieuwd waar jij op kan letten?

Ga naar milieu centraal
23071681 R A OUD VOOR NIEUW APPARATEN 5 14
“Weggooien? Ik ben blij dat ik dat niet heb gedaan! Mijn oude Italiaanse koffiemachine ging stuk tijdens de verhuizing. Ik bracht het apparaat naar een Repair Café en enkele dagen later kreeg ik het bericht dat er weer koffie uitkwam! Ik geniet nu iedere dag weer van een vers kopje koffie, uit mijn oude koffiezetapparaat.” Thomas, Hilversum

Nieuw apparaat voor de deur? Geef je oude mee!

Apparaat of lamp vervangen? En koop je gelijk een nieuwe? Laat de oude meteen achter in de winkel. 

Heb je een groot apparaat gekocht bij een Wecycle inleverpunt met meeneemservice? Dan mag je bij aflevering van het grote apparaat ook meteen ander klein elektrisch afval meegeven. Leg ze dus alvast klaar!

Bekijk oud voor nieuw
23071681 R A OUD VOOR NIEUW APPARATEN 4 8

Maak gebruik van de garantie

Als je nog garantie op je apparaat hebt, neem dan contact op met de leverancier. Veel leveranciers bieden reparatiediensten, waardoor je niet alleen je garantie behoudt maar ook de levensduur van je apparaat verlengt.