Repareren

Je kunt elektrische apparaten langer gebruiken door deze te (laten) repareren. Als op het product nog garantie zit, kun je het door of via de leverancier laten repareren.

Oranje_klok

Klok kapot? Repair Café repareert!

Geschreven door Repair Café International

Is jouw klok kapot? Kom ermee naar het Repair Café voordat je besluit een nieuwe te kopen. Uurwerken zijn in veel gevallen goed repareerbaar. Dat blijkt uit de RepairMonitor, de online tool waarin Repair Café-reparateurs hun reparatiegegevens bijhouden.

Lees meer
Blauw_stofzuiger

Stofzuiger kapot? Repair Café repareert!

Geschreven door Repair Café International

“Mensen moeten een stofzuiger normaal gebruiken.” Dat is de belangrijkste tip van Ed Maas, reparateur van Repair Café Zaandijk. Aan de stekker trekken, in plaats van aan het snoer, voorkomt al veel problemen. Veel mensen rollen het snoer heel hard uit. Hierdoor gaat het oprolmechanisme of het snoer in de machine snel kapot, en dan ben je verder van huis. Op zo’n moment moet de stofzuiger namelijk uit elkaar. Repair Café-reparateurs zien veel stofzuigers met snoer- en stekkerproblemen. Beide zijn makkelijk te voorkomen.

Lees meer
Wasmachine in doos

Via leverancier

Als je een apparaat laat repareren via de leverancier, heeft dit voordelen. De reparatie wordt uitgevoerd door een officiële monteur met originele onderdelen en je krijgt een garantie op de reparatie. 

Wasmachine instellen

Repareer geen energievreters!

Verschillende apparaten, zoals oude koelkasten en wasdrogers, gebruiken veel energie. Het is beter voor het milieu om een nieuw en zuiniger exemplaar te kopen. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal.

Milieu Centraal
Repareren van elektrische apparaten

Via erkend reparatiebedrijf

Als je een apparaat laat repareren via een erkend reparatiebedrijf, heeft dit voordelen. De reparatie wordt uitgevoerd door een officiële monteur met originele onderdelen en je krijgt een garantie op de reparatie. Branchevereniging Uneto-Vni controleert reparatiebedrijven die voldoen aan allerlei eisen. Een ‘Erkend Elektrotechnisch Reparatiebedrijf’ staat voor betrouwbaarheid, duidelijkheid in reparatie- en garantievoorwaarden, deskundigheid, vakmanschap en goede service en advies. Zij krijgen een certificaat en de bedrijven worden regelmatig gecontroleerd. Kijk op de website van Uneto-Vni voor een erkend reparatiebedrijf bij jou in de buurt.

Naar Uneto-Vni
Mensen die zelf apparaten repareren

Zelf doen

Je kunt proberen een apparaat zelf te repareren of bijvoorbeeld naar een Repair Café gaan. Wecycle is partner van de landelijke Stichting Repair Café. Zij roept de lokale Repair Cafés op om elektrische apparaten die niet zijn te repareren, in te leveren voor recycling. Zo zorg je voor hergebruik van grondstoffen om je nieuwe stofzuiger of koffiezetter te laten maken.

Let op: de oorspronkelijke garantie van het apparaat vervalt wanneer een reparatie niet wordt uitgevoerd door een officiële monteur. Als er daarna iets gebeurt met het apparaat, kun je niet terug naar de leverancier.

Repair Café
Deze website maakt gebruik van cookies.

Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het verwerken van de informatie door derden op de wijze en voor de doeleinden zoals in onze privacy voorwaarden omschreven.