Repareren

Je kunt elektrische apparaten langer gebruiken door deze te (laten) repareren. Als op het product nog garantie zit, kun je het door of via de leverancier laten repareren.

Strijkijzer

Repareer je strijkijzer in het Repair Café

Geschreven door Repair Café International

De juiste temperatuur en stoomdosis zijn cruciaal om (stoom)strijkijzers goed te laten functioneren. Dit zijn echter ook punten waar ze vaak op stuklopen. Maar er is hoop: in het Repair Café wordt meer dan de helft van de (stoom)strijkijzers gerepareerd!

Lees meer
Kerstlampjes

Kerstlampjes stuk? Repareer ze op tijd!

Geschreven door Repair Café International

De kersttijd komt er weer aan. Hoog tijd om te controleren of jouw kerstverlichting het nog doet! Zo niet, kom dan snel langs in het Repair Café. De kans is groot dat onze vrijwilligers het probleem kunnen vinden én samen met jou kunnen oplossen.

Lees meer
Wasmachine in doos

Via leverancier

Als je een apparaat laat repareren via de leverancier, heeft dit voordelen. De reparatie wordt uitgevoerd door een officiële monteur met originele onderdelen en je krijgt een garantie op de reparatie. 

Wasmachine instellen

Repareer geen energievreters!

Verschillende apparaten, zoals oude koelkasten en wasdrogers, gebruiken veel energie. Het is beter voor het milieu om een nieuw en zuiniger exemplaar te kopen. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal.

Milieu Centraal
Repareren van elektrische apparaten

Via erkend reparatiebedrijf

Als je een apparaat laat repareren via een erkend reparatiebedrijf, heeft dit voordelen. De reparatie wordt uitgevoerd door een officiële monteur met originele onderdelen en je krijgt een garantie op de reparatie. Branchevereniging Techniek Nederland controleert reparatiebedrijven die voldoen aan allerlei eisen. Een ‘Erkend Elektrotechnisch Reparatiebedrijf’ staat voor betrouwbaarheid, duidelijkheid in reparatie- en garantievoorwaarden, deskundigheid, vakmanschap en goede service en advies. Zij krijgen een certificaat en de bedrijven worden regelmatig gecontroleerd. Kijk op de website van Techniek Nederland voor een erkend reparatiebedrijf bij jou in de buurt.

Naar Techniek Nederland
Mensen die zelf apparaten repareren

Zelf doen

Je kunt proberen een apparaat zelf te repareren of bijvoorbeeld naar een Repair Café gaan. Wecycle is partner van de landelijke Stichting Repair Café. Zij roept de lokale Repair Cafés op om elektrische apparaten die niet zijn te repareren, in te leveren voor recycling. Zo zorg je voor hergebruik van grondstoffen om je nieuwe stofzuiger of koffiezetter te laten maken.

Let op: de oorspronkelijke garantie van het apparaat vervalt wanneer een reparatie niet wordt uitgevoerd door een officiële monteur. Als er daarna iets gebeurt met het apparaat, kun je niet terug naar de leverancier.

Repair Café
Deze website maakt gebruik van cookies.

Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het verwerken van de informatie door derden op de wijze en voor de doeleinden zoals in onze privacy voorwaarden omschreven.