Verkopen

Marktwaarde en recyclewaarde

Veel apparaten (zoals computers, tablets en telefoons) hebben nog een marktwaarde. Op diverse websites voor de verkoop van tweedehands spullen kun je dit nagaan. Daar kun je ook zien of ze een lage of geen marktwaarde meer hebben, omdat ze zijn verouderd. Lukt het niet een apparaat te verkopen, lever het dan in voor recycling!

Verouderde elektrische apparaten hebben wel nog steeds een recyclewaarde! Lever ze in, dan zorg je voor hergebruik van grondstoffen om je toekomstige apparaat te laten maken. En je ontziet het milieu omdat schadelijk stoffen verantwoord worden verwijderd.

 
Inleveren is altijd goed
Jongedame met telefoon die ze bij een inleverbak van Wecycle gaat inleveren.

“Ik dacht dat deze telefoon me nog wel wat zou opleveren. Dat viel tegen. Ik kan er nog wel wat goeds mee doen. Ik doe hem in een inleverbak van Wecycle. Wordt ‘ie tenminste goed gerecycled.”
Jongeman die zijn koelkast in gaat leveren voor recycling.

“Mijn koelkast werkte nog prima! Maar ik kwam er achter dat niemand hem meer wilde hebben. Te oud! Energieslurper! Nou, toen heb ik hem maar ingeleverd voor recycling. Hebben we er allemaal wat aan.”
Telefoon met factory reset

Zo wis je data van slimme apparaten voordat je ze inlevert!

Ga je je apparaat inleveren? Vergeet dan niet je data te wissen! De consumentenbond heeft voor smartphone of tablet een kant en klaar stappenplan om deze te wissen.

Zo wis je een smartphone of tablet
Deze website maakt gebruik van cookies.

Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het verwerken van de informatie door derden op de wijze en voor de doeleinden zoals in onze privacy voorwaarden omschreven.