23071681 R A OUD VOOR NIEUW APPARATEN 1 37

Wat is wecyclen?

Wecyclen gaat over samen aan de slag voor een groenere wereld! Het betekent bewust omgaan met elektrische apparaten, batterijen of lampen. Niet meer zomaar weggooien maar apparaten inleveren, weggeven, repareren of verkopen. Hierdoor geef je ze een tweede leven en wecycle je mee! 

De wereld heeft jouw oude apparaten en lampen nodig!

Door samen te wecyclen, dragen we allemaal bij aan een betere planeet en een toekomst vol duurzame keuzes. Want uit jouw ingeleverd elektrisch apparaat, lamp of batterij worden grondstoffen gehaald. Hierdoor hoeven er geen nieuwe grondstoffen gewonnen te worden en draag jij bij aan een circulaire toekomst en een beter milieu.

Een circulaire toekomst: dit kan je doen!

 

  • Lever je apparaat in: zo wordt het gerecycled tot grondstoffen. Grote kans dat het verkeersbord bij jou in de straat gemaakt is van een oude wasmachine.

 

  • Geef je apparaat aan anderen: zonde om een goed werkend apparaat weg te gooien, doneer het aan een kinderboerderij, kringloop of goed doel!

 

  • Verkoop je apparaat: is jouw apparaat nog geld waard? Zo krijgt jouw apparaat een tweede leven bij iemand anders!

 

  • Laat je apparaat repareren: apparaat kapot? Als het apparaat nog jaren energiezuinig meegaat zoek je een reparatie optie bij jou in de buurt.

Lever je lamp in: win 90% aan grondstoffen terug

Speel ook een rol in het terugwinnen van kostbare grondstoffen uit tl-buizen en spaarlampen. Deze lampen bevatten meer dan 90% aan materialen die opnieuw kunnen worden gebruikt. Door jouw lamp in te leveren wordt het gerecycled, verwijderen we schadelijke stoffen, behouden we waardevolle grondstoffen en zorgen we ervoor dat we ook in de toekomst nieuwe lampen kunnen blijven maken en gebruiken. Dus lever snel je lamp in!

Vind inleverpunt

 

 

23071679 R A VERHUIZEN 0773

Nieuwe woonsituatie? Grijp je kans om te wecyclen!

Voor jezelf, een ander én het milieu.

Bekijk nieuwe woonsituatie
23071681 R A OUD VOOR NIEUW APPARATEN 1 37

Doe "Oud voor Nieuw"

Apparaat of lamp vervangen? En koop je gelijk een nieuwe? Laat de oude meteen achter in de winkel.

Bekijk de oud voor nieuw regeling

Wecycle jij meer dan de gemiddelde Nederlander?

Heb jij hetzelfde aantal oude elektrische apparaten in huis als de gemiddelde Nederlander? Ontdek jouw persoonlijke score en lees wat je met jouw apparaat kunt doen. Doe de check

Doe de check
Huis Met Bollen Hd (1)

Recycling van je kleine apparaten

 

 

Je wasmachine gerecycled

 

 

Dit gebeurt er met je telefoon