23071679 HANSNEL ZOMERSHOOT WECYCLE DAG21406

Samen maken we Nederland circulair

Wecyclen doe je het hele jaar door, er is namelijk altijd een goed moment om oude elektrische apparaten, lampen of batterijen op te ruimen. Van de grote voorjaarsschoonmaak tot Koningsdag. Laat je inspireren door deze kalendermomenten en wecycle ook het hele jaar mee!  

Wecyclen doe je het hele jaar door!

Er zijn het hele jaar door momenten waarop je kan wecyclen. Daarom hebben we een aantal belangrijke momenten voor je uitgelicht. Laat je inspireren en ruim ook jouw elektrische apparaten die je niet meer gebruikt op!

Fris het voorjaar in met wecycle

Begin het tuinseizoen goed en maak een rondje in je schuur of garage. Vervang al je oude en kapotte lampen en elektrische apparaten en laat de oude achter in de winkel of laat ze wat opleveren.

23071679 R A VERHUIZEN 0419

Houd een opruimfeestje tijdens Koningsdag! Speur je hele huis door op zoek naar oude elektrische apparaten en verkoop ze op de vrijmarkt. 

Bekijk wecycle vrijmarkt tips
23071681 R A OUD VOOR NIEUW APPARATEN 4 8

Vakantiegeld binnen? En heb je een nieuw apparaat gekocht, wecycle dan gelijk je oude apparaat. Maak gebruik van de oud voor nieuw regeling en geef het mee aan de bezorger!

Bekijk de oud voor nieuw regeling

Ga duurzaam het najaar in!

Met de vakantie achter de rug staat het najaar in het teken van terug naar school of weer aan het werk. Misschien wel met nieuwe apparaten? Hét moment om oude apparaten, lampen of batterijen te wecyclen.

23071681 R A OUD VOOR NIEUW APPARATEN 2 13 1

Nieuw apparaat bij een nieuwe start? We gaan met zijn allen weer aan in Nederland. Ook onze apparaten. Vervang je een apparaat? Wecycle de oude!  

Bekijk de video
23071679 HANSNEL ZOMERSHOOT WECYCLE DAG21728

Doe mee tijdens de Nationale Wecycleweek! Iedere tweede week van oktober staat in het teken van wecyclen. Welke elektrische apparaten, lampen of batterijen wecycle jij? 

Bekijk de terugblik

Wecycle ook in de winter

Wil je het nieuwe jaar graag opgeruimd beginnen? Maak dan tijdens de kerstvakantie gebruik om oude elektrische apparaten op te ruimen. 

23071679 HANSNEL ZOMERSHOOT WECYCLE DAG21878

Tijdens de donkere winterdagen gebruiken we veel lampen in huis. Logisch dat er zo nu en dan ook een lamp wordt vervangen, waar lever jij jouw lamp in?

Vind een inleverpunt
23071679 R A KERST 1167

Is het dit jaar tijd voor nieuwe kerstlampjes en gourmetset? Wecycle dan meteen je oude elektrische apparaten! Wil je iemand anders blij maken deze kerst? Geef je apparaten dan weg.

Meer over weggeven

Zo worden de top 10 populairste apparaten gewecycled!

Hoe kan ik mijn Wecyclen?

Samen aan de slag met Maya de Bij!

Wil je dat jouw kinderen bewust worden van het belang van recyclen? Download dan de speciale wecycle kleurplaat met Maya de Bij en ga samen met je kinderen op een ontdekkingsreis over recyclen!

Ga naar wecycle voor kinderen

 

 

Wecycle weetje: zo'n 89% van de Nederlanders vindt het belangrijk oude elektrische apparaten of de juiste plek in te leveren vanwege het milieu. Zodat er nieuwe grondstoffen ontstaan.

57% geeft aan hierdoor een voorbeeldfunctie te willen zijn voor anderen. Vind jij dit ook belangrijk?

Nieuw apparaat voor de deur? Geef je oude mee!

Apparaat of lamp vervangen? En koop je gelijk een nieuwe? Laat de oude meteen achter in de winkel. 

Heb je een groot apparaat gekocht bij een Wecycle inleverpunt met meeneemservice? Dan mag je bij aflevering van het grote apparaat ook meteen ander klein elektrisch afval meegeven. Leg ze dus alvast klaar!

Bekijk de oud voor nieuw regeling
23071681 R A OUD VOOR NIEUW APPARATEN 4 8

Waarom wecyclen we met z'n allen?

Omdat het milieu jouw oude apparaat nodig heeft! Zodra je jouw apparaat hebt ingeleverd bij een inleverpunt wordt het gebruikt als grondstof voor nieuwe apparaten. Ontdek hoe je jouw oude apparaten kan wecyclen.

Wat is wecyclen
23071681 R A OUD VOOR NIEUW APPARATEN 3 10 1